Znajdź nas na Facebook'u
Nachdenken
über Ihren Gaumen...
Skup i sprzedaż mięsa z kurczaka, mięsa z indyka | Deteem – Danuta Szpurtacz | Investition im Geschäft = Investition in Menschen
Skup i sprzedaż mięsa z kurczaka, mięsa z indyka | Deteem – Danuta Szpurtacz | Investition im Geschäft = Investition in Menschen

Investition im Geschäft = Investition in Menschen

23-07-2018
Investition im Geschäft = Investition in Menschen

Jak Państwo wiedzą, wraz z początkiem roku 2018 staliśmy się zakładem produkcyjnym. Ten fakt stanowi dla nas ogromne wyzwanie, bo poprzez uruchomienie hal znacznie wzrosła skala zatrudnienia, a co za tym idzie – biznesowej odpowiedzialności DETEEM. Zleceń nieustannie przybywa, postanowiliśmy w dalszym ciągu inwestować w ludzi, bowiem kapitał ludzki to – poza produktem wysokiej jakości – największy atut każdego przedsiębiorstwa, bez względu na branżę.

Jeszcze będąc pośrednikiem, DETEEM zatrudniało kilka osób. W naszym zespole znajdowali się wówczas handlowcy operujący na rynku polskim oraz ich odpowiednicy, współpracujący z firmami zagranicznymi z Czech, Niemiec czy Słowenii. Rzecz jasna na pokładzie mieliśmy również dział księgowości i kadr. Na dziś jednak struktura zatrudnienia oraz rozrost poszczególnych segmentów sprawiły, iż naszą markę reprezentuje aż kilkadziesiąt osób.

W zakładzie produkcyjnym, który funkcjonuje pod sprawną ręką dyrektora Łukasza Kaczmarka, pracuje się pełną parą, a nasi pracownicy z niezwykłą starannością dokonują rozbioru mięsa. Co ważne, jest on wykonywany ręcznie przez odpowiednio wykwalifikowane i doświadczone osoby. W związku z powyższym zachowujemy wszelkie najwyższe normy jakościowe, a przyznać trzeba, iż przepisy weterynaryjne są pod tym kątem bardzo rygorystyczne.

Od pewnego czasu w skład naszego zespołu wchodzą nie tylko Polacy. – Otwieramy się na rozmaite opcje, a DETEEM zasilili ludzie zza wschodniej granicy. Ukraińcy to obecnie ponad połowa z zatrudnionych osób – przyznaje D. Szpurtacz. – Oczywiście monitorujemy rynek wschodni na różne sposoby, pozyskując najbardziej uzdolnionych i perspektywicznych pracowników, którym zabezpieczamy również szereg innych aspektów życiowych, pomagając m.in. w znalezieniu odpowiedniego lokum.

W kontekście pomieszczeń, w których pracujemy z produktem, każda z poszczególnych hal – od momentu wyładowania towaru do jego ponownego załadunku po obróbce – wyposażona jest w odpowiednią aparaturę, która na bieżąco monitoruje np. temperaturę oraz wiele innych czynników. Nowy zakład, otwarty w Kowalewie, jest więc w pełni przystosowany do wszelkich wymogów unijnych w zakresie produkcji mięsa. Naszym pracownikom dajemy możliwość wykonywania obowiązków w dobrych warunkach, dzięki czemu jesteśmy zadowoleni ze skali rozwoju firmy.

(DEETEM)