Znajdź nas na Facebook'u
Z myślą o Twoim
podniebieniu...
Skup i sprzedaż mięsa z kurczaka, mięsa z indyka | Deteem – Danuta Szpurtacz | Mięso z kurczaka
Skup i sprzedaż mięsa z kurczaka, mięsa z indyka | Deteem – Danuta Szpurtacz | Mięso z kurczaka

Mięso z kurczaka

Mięso z nogi kurczaka – bez kości, ze skórą

Mięso obejmuje mięśnie udowe i podudzia, uzyskane podczas ręcznego oddzielania – od kości udowej, piszczelowej i strzałkowej. W produkcie możliwa jest pozostałość wolnego tłuszczu międzymięśniowego. Elementy z mięsa uda i podudzia nie są wydzielone.

Powierzchnia mięsa jest czysta i lekko wilgotna, nie ma widocznych zabrudzeń i krwi. Barwa, zapach i tekstura są naturalne, typowe dla ćwiartki z kurczaka.

Mięso pakowane jest w worki polietylenowe o różnej pojemności, według zamówień, w opakowanie bezpośrednie. Następnie pakowane są one w tzw. opakowania transportowe, tj. skrzynki PE, białe lub czerwone, kartony, pakowane na paletę H1. Pojemniki są układane na paletach H1 i przewożone do chłodni magazynu wyrobu gotowego.

Optymalne warunki przechowywania naszych produktów to temperatura od 0 do +4oC. Przydatność do spożycia mięsa z naszego zakładu to 6 dni, a w opakowaniach vacum 14 dni od daty produkcji (uboju). Masz pewność, że nasze produkty są wolne od bakterii Salmonella typu Typhimurium i Enteritidis.

Pliki do pobrania

Mięso z nogi kurczaka bez kości ze skórą - Specyfikacja produktu
Pobierz .PDF